• انواع حساسیت پوستی در کودکان    :   آلرژی پوستی در کودکان خردسال در مقایسه با افراد دیگر رایج‌ تر است، حساسیت پوستی کودک می ‌تواند سلامت جسمی و روحی او را مختل کند. یکی ...
  • روحانی مسئولیت گرانی بنزین را بپذیرد    :   عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: اینکه رئیس جمهور مسئولیت شوک بزرگ افزایش قیمت بنزین را به گردن وزارت کشور بیاندازد، قابل قبول نیست؛روحانی باید مسئولیت این اقدام را بپذیرد.
  • حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند    :   حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند/ کروکی‌ها الکترونیکی می‌شوند.رئیس پلیس راهور ناجا گفت: بنا این است تا اواخر بهمن ۸ هزار دست افزار دیگر به دست‌افزار موجود در راهور اضافه کنیم و داستان قبض کاغذی کلاً تمام شود و پلیس یکدست با دست‌افزار جریمه کند.
  • جزئیات آمار حوادث شغلی    :   جزئیات آمار حوادث شغلی/۴۴ درصد حوادث در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله.جدیدترین آمار حوادث ناشی از کار نشان می‌دهد ۴۴.۳ درصد از حوادث کار مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله قرار دارند. همچنین ۷۱ درصد حوادث در ساعات صبح رخ می‌دهد.
  • در صورت امکان سهمیه بنزین به ۱۰۰ لیتر افزایش یابد    :   رئیس کمیسیون آموزش مجلس از رئیس‌جمهوری خواستار تثبیت قیمت‌ها شد و گفت: اگر امکان دارد سهمیه بنزین به ۹۰ تا ۱۰۰ لیتر افزایش یابد تا مردم دچار مشکل نشوند.
  • اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود    :   اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود/ با اغتشاشگران برخورد جدی شود. رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: اگر آرامش همین گونه باشد در آینده خیلی نزدیک اینترنت وصل می‌شود.
  • محصولات تراریخته راه نجات بحران کم آبی؟

    محصولات تراریخته راه نجات بحران کم آبی؟

    تقدیمی هدف:

    محصولات تراریخته راه نجات بحران کم آبی؟

    «تراریخته، مفید است یا مضر؟» سوالی که در دوره ریاست کلانتری بارها مطرح شده

    جامعه > محیط زیست – استفاده از مواد تراریخته می‌تواند به حل قسمتی از مسائل زیست‌محیطی کشور کمک کند اما از سویی این موضوع پیامدهایی هم دارد.

     گروهی معتقدند که با وضع کنونی بحران آب در ایران تراریخته شاید یکی چاره‌های نجات کشاورزی باشد، گروهی دیگر هم می‌گویند اینگونه مواد برای سلامتی انسان ضرر دارد.

    گروه اول عیسی کلانتری و همکاران او در سازمان محیطزیست هستند، آنها بارها در مصاحبه‌هایشان توضیح داده‌اند که تراریخته هیچ آسیبی برای سلامت انسان ندارد، در بسیاری از مناطق جهان از آن استفاده می‌شود و از سویی با توجه به وضعیت منابع آبی ایران می‌تواند یکی از راه‌های مقابله با بحران آبی کشور باشد.

    در همین رابطه کلانتری چندی پیش گفته بود: در ۱۶میلیون هکتار از اراضی دنیا محصولات تراریخته تولید می‌شود. حدود هفت سال پیش تحقیقات جامعی توسط ۷۰ دانشگاه دنیا با اختصاص ۵۰۰میلیون دلار بودجه انجام شد تا در مورد آسیب‌های احتمالی محصولات تراریخته روی انسان تحقیق کنند. در این تحقیقات گسترده هیچ نتیجه‌ای دال بر اینکه محصولات دستکاری شده ژنتیکی به سلامت انسان ضرر می‌رساند، کشف نشد.

    گروه دوم برخی از کارشناسان و مخالفان سازمان محیط‌زیست هستند، که توجیه اصلی آنها برای عدم استفاده از تراریخته‌ها آسیب این مواد به سلامت افراد است.

    اما به نظر می‌رسد در طی سالیان گذشته تحقیقات بسیار زیادی در دنیا انجام شده که شاید پاسخی به این بحث‌ها باشد.

    تراریخته چه مزایایی دارد؟

    تحقیقی که در اوت سال  ۲۰۱۳ در مجله ساینس منتشر شد، از بیش از ۱۲ ویژگی مثبت تراریخته نام برد، برای مثال استفاده از برنج تراریخته می‌تواند نیاز ویتامین  افراد زیادی را برطرف کند.

    محسن مسگران، استاد دانشکده علوم گیاهی دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه به خبرهدف  می‌گوید: برای گیاهان تراریخته می‌توان مزایا بسیار مختلفی برشمرد ازجمله اینکه گیاهان تراریخته مقاوم به حشرات آفت به‌طور چشمگیری میزان مصرف حشره‌کش‌ها را کاهش داده‌اند و ازاین‌رو هم به‌سلامت محیط‌زیست کمک کرده‌اند و هم از هزینه تولید کاسته‌اند.

    او افزود: گیاهان تراریخته مقاوم به علف‌کش با رفع نیاز به شخم برای کنترل علف‌های هرز به گسترش روش‌های بدون شخم یا شخم کمک زیادی کرده‌اند و از این طریق موجب بهبود حفاظت خاک و کاهش فرسایش خاک شده‌اند. در کشت برنج گیاهان تراریخته نیاز به غرقاب برای کنترل علف‌های هرز را مرتفع ساخته‌اند و از این طریق از مصرف آب کاسته‌اند.

    از سویی در برخی مواقع تراریخته می‌تواند به کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی هم کمک کند، برای مثال چندی پیش محققان آزمایشگاه ملی اوک ریج آمریکا مجموعه‌ای از ژن های مقاومت به خشکی در برخی گیاهان را شناسایی کردند. این ژن ها گیاهان مقاوم به خشکی را قادر به زنده ماندن در شرایط نیمه خشک می کنند.

    در واقع استفاده از اینگونه مواد تراریخته می‌تواند باعث شود تا برای آبیاری برخی از محصولات از آب شور استفاده شود. برای مثال استفاده از اینگونه مواد تراریخته در کلمبیا بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۵ باعث شده در این کشور در مصرف ۲۰۸.۶ میلیون لیتر آب صرفه‌جویی شود.

    چه ضررهایی دارد؟

    از سویی در تحقیق مجله ساینس از برخی آسیب‌‌ها و نگرانی‌هایی که درباره تراریخته وجود دارد هم نوشته شده است. به طور کلی این نگرانی‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند: آسیب‌های تراریخته به محیط‌زیست و آسیب‌های تراریخته به انسان.

    در مورد پیامدهای زیست‌محیطی تراریخته برخی مسائل به شکل علمی اثبات شده‌اند، برای مثال ماده‌ای ایجاد شده در تراریخته ذرت می‌تواند منجر به کشته شدن گروهی از پروانه‎‌‌ها شوند. اما هنوز تحقیق علمی به طور دقیق تاثیر تراریخته را روی سلامت انسان نشان نداده.

    مسگران در این رابطه توضیح داد: استفاده از گیاهان تراریخته مقاوم به علف‌کش‌هایی مانند گلایفوسیت میزان مصرف این علف‌کش‌ها را به‌شدت افزایش داده است و این منجر بروز مقاومت به علفکش‌ها در بسیاری از علف‌های هرز شده است، موضوعی که اکنون به یکی از چالش‌های بزرگ کشاورزی نوین تبدیل ‌شده است. همچنین، فرار ژنی یعنی انتقال ناخواسته ژن از گیاه تراریخته به گیاهان خویشاوند یکی از بزرگترین مخاطرات زیست‌محیطی استفاده از گیاهان تراریخته است و تقریباً برای هر گیاه تراریخته مثال فرار ژنی متناظر با آن وجود دارد.

    این استاد دانشگاه کالیفرنیا ادامه داد:عده‌ای ممکن است نگران سلامت انسان درنتیجه مصرف گیاهان تراریخته باشند ولی من شخصاً از این نظر نگرانی ندارم چراکه مطالعات فراوانی نشان داده است که مصرف گیاهان تراریخته برای انسان بی‌خطر است. به طور تجربه کشورهای دیگر نشان می‌دهد که گیاهان تراریخته بعضاً می‌تواند مشکلات بغرنجی را به همراه آورند که برای پیشگیری از آن‌ها ملزومات خاص ازجمله وضع قوانین جدید ضروری ست و ما نباید این تجربه‌ها را نادیده بگیریم.

    بالاخره از تراریخته‌ها استفاده کنیم یا نه؟

    در پایان تحقیق مجله ساینس در پاسخ به این سوال آمده است:‌ «مزایا و معایب محصولات تراریخته باید کنار هم دیده شوند تا محصولی زیست‌محیطی وغیرخطرناک تولید شوند. از سویی باید تحقیقات بیشتری هم در این رابطه انجام شوند تا گیاهان امن‌تر تشخیص داده‌‍ شوند و تصمیم‌گیری انجام شود. البته بسیاری بر این موضوع توافق نظر دارند اینکه تراریخته می‌تواند برای جمعیت جهان غذایی ارزان تولید کند، آن را به اختراعی خوب تبدیل می‌کند.»

    gps1

    مطالب مرتبط :

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    مدیر رَسته فناوری اطلاعات «طرح توسعه کسب و کار و اشتغال» پایدار وزارت کار از راه‌اندازی اولین بنیاد کارآفرینی توسعه فناوری‌های نوین در حوزه بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء خبر داد. محمدعبده ابطحی در گفتگو با خبرهدف، با اشاره راه اندازی بنیاد ملی توسعه فناوری در حوزه‌های بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کشور تا پایان هفته جاری گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت سازمان صنعتی ... مطلب کامل

    چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟

    قانون سلیقه‌ای اجرا می‌شود؛ چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق تعاون ایران با اشاره به قوانین دست و پاگیر کسب و کار گفت: سازمان مالیاتی با احیای پرونده های۵ سال گذشته،شرکت‌ها را درگیر کرده و در مواقعی ترمز ادامه فعالیت است. مطلب کامل

    آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    یک مقام مسئول از جلسه فوق‌العاده عصر امروز ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار خبر داد و گفت:با توجه به فراوانی کالا و وضعیت مناسب ذخایر استراتژیک، هرگونه افزایش قیمت کالا در بازار ممنوع است. مطلب کامل

    ۲۳ آبان ۱۳۹۸ – عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز/قید مدرک «دیپلم»در قرارداد تمام متصدیان.پیمانکار باجه های فروش بلیت مترو، ضمن اجبار کارکنان به ترغیب مسافران برای شارژ بلیت از طریق دستگاه‌های پوز، آنها را به اخراج در صورت تراکنش پایین دستگاه ها تهدید می کند. مطلب کامل

    ۲۲ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    روزنامه های: هفت صبح - اعتماد - شرق - کیهان - شهروند - ایران - آرمان - همشهری - صبح نو - قانون - بهار - اطلاعات - ابتکار - وطن امروز - جام جم - مردم سالاری - آفتاب - دنیای اقتصاد - عصراقتصاد - کسب و کار - جهان صنعت مطلب کامل

    بخشی از سهام هپکو همچنان در اختیار مالک فاقد صلاحیت

    در حالی که بدلیل فقدان صلاحیت درمالک قبلی هپکو، سهام این شرکت با وکالت بلاعزل در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته امابر اساس اطلاعات«کدال»مالک اولیه همچنان بخشی از سهام را در اختیار دارد. مطلب کامل

    ۲۱ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    قیرهای تقلبی چگونه وارد پروژه‌های راهسازی شد؟

    سودهای میلیاردی موجب شده بازار تولید قیرهای تقلبی همچنان گرم باشد و اگرچه ورود این ماده اولیه به پروژه‌های عمرانی محدود شده اما عرضه به بازار همچنان ادامه دارد. مطلب کامل

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    طراحی توسط : طراح وب دات کام www.taraheweb.com

    تمام حقوق مادی و معنوی برای سایت خبر هدف محفوظ است و نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.

    تلفن: 850 550 33 ایمیل: info@khabarhadaf.ir

    تمام حقوق این سایت برای © 2024 خبر هدف. محفوظ است.