• انواع حساسیت پوستی در کودکان    :   آلرژی پوستی در کودکان خردسال در مقایسه با افراد دیگر رایج‌ تر است، حساسیت پوستی کودک می ‌تواند سلامت جسمی و روحی او را مختل کند. یکی ...
  • روحانی مسئولیت گرانی بنزین را بپذیرد    :   عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: اینکه رئیس جمهور مسئولیت شوک بزرگ افزایش قیمت بنزین را به گردن وزارت کشور بیاندازد، قابل قبول نیست؛روحانی باید مسئولیت این اقدام را بپذیرد.
  • حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند    :   حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند/ کروکی‌ها الکترونیکی می‌شوند.رئیس پلیس راهور ناجا گفت: بنا این است تا اواخر بهمن ۸ هزار دست افزار دیگر به دست‌افزار موجود در راهور اضافه کنیم و داستان قبض کاغذی کلاً تمام شود و پلیس یکدست با دست‌افزار جریمه کند.
  • جزئیات آمار حوادث شغلی    :   جزئیات آمار حوادث شغلی/۴۴ درصد حوادث در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله.جدیدترین آمار حوادث ناشی از کار نشان می‌دهد ۴۴.۳ درصد از حوادث کار مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله قرار دارند. همچنین ۷۱ درصد حوادث در ساعات صبح رخ می‌دهد.
  • در صورت امکان سهمیه بنزین به ۱۰۰ لیتر افزایش یابد    :   رئیس کمیسیون آموزش مجلس از رئیس‌جمهوری خواستار تثبیت قیمت‌ها شد و گفت: اگر امکان دارد سهمیه بنزین به ۹۰ تا ۱۰۰ لیتر افزایش یابد تا مردم دچار مشکل نشوند.
  • اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود    :   اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود/ با اغتشاشگران برخورد جدی شود. رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: اگر آرامش همین گونه باشد در آینده خیلی نزدیک اینترنت وصل می‌شود.
  • حق پناه: باید منتظر اخبار خوش از روابط ایران و ترکیه باشیم

    تقدیمی هدف:

    حق پناه: باید منتظر اخبار خوش از روابط ایران و ترکیه باشیم/ سفر روحانی به استانبول کلیدی است

    cc

    بین الملل > دیپلماسی – یک کارشناس مسائل ترکیه در گفتگو با خبرهدف درباره اهمیت سفر رئیس جمهور به ترکیه می گوید.

    اجلاس سازمان کنفرانس اسلامی این بار مهمتر از ادوار پیشین برگزار می شود و حضور رهبران بلندپایه کشورهای اسلامی در استانبول اهمیت ویژه ای به این نشست داده است. حضور روحانی از ایران و ملک سلمان در عربستان در کنار اردوغان، عملا مثلث رهبران قدرتمند خاورمیانه را کنار هم جمع کرده و همین ترکیب کافیست تا نتیجه بگیریم نشست تازه سازمان کنفرانس اسلامی از اهمیت بیتشری برخوردار است. از سوی دیگر حضور روحانی در ترکیه به دعوت رسیم مقامات ترک، می تواند فصل تازه ای از روابط دو کشور در فضای پساتحریم ایجاد کند، به ویژه که آنکارا جدیدا با تغییر در برخی سیاست های خود از گسترش همکاری ها با ایران به ویژه در حوزه های اقتصادی سخن می گوید. برای بررسی این موضوعات با جعفر حق پناه استاد دانشگاه تهران و کارشناس مسائل ترکیه به گفتگو نشستیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

    آقای روحانی قرار است در راس هیئتی بلندپایه به ترکیه سفر کند. سفری که با هدف حضور در اجلاس سازمان کنفرانس اسلامی برگزار می شود. اما با توجه به شرایط خاص منطقه و حضور رهبران کشورهای مهم منطقه، این نشست را به اجلاسی حساس تر از ادوار قبلی تبدیل کرده است.

    همینطور است. این دوره از اجلاس سازمان کنفرانس اسلامی به دلایل زیادی با ادوار پیشین آن متفاوت است و اهمیت بیشتری دارد. چرا که در دوره های گذشته جلسات این سازمان به مثابه یک مجموعه کم خاصیت که صرفا به اعلام مواضع می پردازد تبدیل شده بود و بیشتر در خصوص مسائل کلی کشورهای اسلامی بیانیه هایی کم اهمیت صادر می کرد. ضمن اینکه در این دوره ها کمتر تنش ها میان بازیگران اصلی این سازمان تا این اندازه جدی شده بود. اما می بینیم که ایران و عربستان اختلافات جدی با یکدیگر دارند و تنش ها به حدی بالا گرفته که حتی گفته می شود بر متن قطعنامه پایانی سازمان هم تاثیر می گذارد. ضمن اینکه برخی تلاش می کنند نوعی نگاه شیعه و سنی در این سازمان ایجاد سازند و فضای فرقه گرایی را مابین ایران و عربستان ایجاد نمایند. در نتیجه به نظر می رسد برخلاف همیشه که تنها موضوع فلسطین به صورت ثابت و بی تغییر در دستور کار برنامه های این سازمان بوده، این بار یک موضوع مهم و جدی ایران و عربستان مد توجه قرار گیرد و رقابت های دو کشور در عراق و یمن و سوریه و لبنان می تواند زمینه ساز بحث های چالشی میان دو کشور شود.

    از همین حالا بحث های زیادی در مورد قطعنامه پایانی نشست ایجاد شده است. برخی استدلال می کنند با توجه به حضور ملک سلمان در این کنفرانس، ممکن است، عربستان بخواهد با تحت تاثیر قرار دادن دیگر کشورها بیانیه ای تند و منفی علیه ایران صادر کند. پیش بینی شما از این موضوع چیست؟

    اینکه رقابت ها و قطب بندی ها نهایتا چه تاثیری بر بیانیه اجلاس می گذارد از حالا قابل پیش بینی نیست و چانه زنی ها و رایزنی های دیپلماتیک می تواند در نوع ادبیات بیانیه تاثیر گذار باشد. البته از سوی دیگر همانطور که شما هم اشاره کردید حضور شخص ملک سلمان می تواند نشانه ای باشد، ضمن اینکه پادشاه عربستان پیش از ترکیه به مصر هم رفته بود، پسر پادشاه هم به اردن سفر کرده و اینها نشان می دهد، سعودی ها برنامه ریزی گسترده ای روی فضای کنفرانس انجام داده اند.

    به این موضوع اشاره کردید که برخی تلاش دارند نگاه فرقه ای را بین ایران و عربستان مطرح کنند در حالی که از دید ایران چنین مسئله ای وجود ندارد، دیگر کشورهای اسلامی هم در چنین فضایی و تحت تاثیر این مانورها قرار می گیرند؟

    به هر حال طبیعی است که دیگر کشورها واقف هستند آنچه رقابتی بر سر مسائل فرقه ای میان ایران و عربستان خوانده می شود بیشتر بر سر موضوعات ژئوپلتیک و همچنین سیاست قدرت است و در نتیجه شاید رویکردها ایدئولوژیک اعتبار چندانی نداشته باشد. در نتیجه من فکر می کنم نوع دیپلماسی ما می تواند در چنین فضایی بسیار مثمر ثمر باشد. امری که دکتر ظریف در آن تخصص دارد.

    در خصوص صدور قطعنامه پایانی و اختلافات ایران و عربستان، سعودی جز ماجرای حمله به سفارت دست آویز دیگری هم دارند یا خیر؟

    متاسفانه باید بپذیریم که می تواند حدس زد عربستان حتما مسئله حمله به اماکن دیپلماتیک در ایران را مطرح می کند. اتفاقی که با غفلت و جهالت عده ای که خارج از کنترل قوه مجریه بودند صورت گرفته و هزینه های فراوانی را به کشور تحویل کرد. به جز این موارد و در باقی موضوعات عربستان هیچ نقطع ضعفی نمی تواند از ایران پیدا کند و در حوزه هایی که به ویژه دولت نقش آفرین بوده، سعودی هیچ بهانه ای نمی تواند برای انتقاد از ایران پیدا کند.

    در چنین شرایطی برخی از منتقدین اظهار داشتند، شاید بهتر بود آقای روحانی با درنظر گرفتن احتمال صدور بیانیه پایانی به این سفر نمی رفت. 

    این انتقاد کاملا بی اساس است. این صحبت را کسانی می زنند که به قدرت دیپلماسی باور ندارد و خود را از پیش باخته معرفی می کنند. مسئله فقط ایدئولوژیک و عقدیتی نیست که شما بخواهید بر آن اساس تصمیم بگیرید. اتفاقا باید تلاش کنید با مهره ها بهترین بازی را انجام دهید. ما باید با بالاترین سطح در این نشست حضور پیدا کنیم. ضمن اینکه اتفاق این اجلاس می تواند فتح بابی در زمینه تنش زدایی میان ایران و عربستان و اقداماتی در این زمینه صورت گیرد.

    آقای اردوغان در سفر خود به آمریکا اظهار داشتند ترکیه می تواند بین ایران و عربستان میانجیگری کند و اساسا بهترین گزینه برای این امر ترکیه است. این صحبت های رئيس جمهور ترکیه را باید از نگاه فرصت طلبی یا حسن نیت ارزیابی کنیم؟

    پیش از اینکه از لفظ حسن نیت یا فرصت طلبی استفاده کنیم باید به موقعیت ترکیه و اقداماتی که این کشور تاکنون در این رابطه انجام داده توجه داشته باشیم. میانجیگری از واژگانی است که همیشه در ادبیات سیاسی دولتمردان ترکیه وجود داشته و به ویژه تا سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ این کشور تلاش های زیادی در این مسیر انجام داد و اتفاقات سالهای بعد باعث شد، آنکارا خرق عادت کند و روال دیگری را در پیش بگرد. از سوی دیگر باید عنایت داشت که ترکیه هیچ اتحاد استراتژیکی با عربستان سعودی ندارد و فقط در بعضی موارد هماهنگی های موردی بین آنکارا و ریاض پدید آمده است، حال آنکه چسبندگی های بیشتری در خصوص مسائل گوناگون بین ایران و ترکیه مشاهده می شود. در نتیجه اقدامات و تلاش های ترکیه در این مسیر را می توان به فال نیک گرفت.

    قدری به روابط دوجانبه بپردازیم، سفر آقای روحانی به ترکیه آنهم در شرایطی که دو طرف در یک سال اخیر چندان مناسبات نزدیک و دوستانه ای در مورد مسائل منطقه با یکدیگر نداشتند را چقدر می توان مهم ارزیابی کرد؟ یا اساسا به دلیل اینکه این سفر در قالب حضور در یک نشست بین المللی برگزار می شود، فاقد اهمیت ویژه ای از منظر روابط دوجانبه است؟

    به هر حال سفر آقای روحانی بعد از حضور احمد داود اوغلو در تهران و دعوتی است که دولت ترکیه از ایران به عمل آورده صورت می پذیرد و اخبار منتشر شده نشان می دهد، ترک ها تمایل دارند گام های مهمی برای تنش زدایی با ایران بردارند. هرچند دوکشور در خصوص مسائل منطقه ای اختلافاتی با یکدیگر دارند اما به نظر می رسد هر دو به این نتیجه رسیده اند، این اختلاف را به موضوعات اقتصادی تسری ندهند و نوعی فاصله بین اختلافات سیاسی و همکاری های اقتصادی قائل شوند. در نتیجه حتما سفر آقای روحانی در ادامه این مسیر حائز اهمیت است. در خصوص مسائل منطقه ای هم با توجه به تغییراتی که در منطقه رخ داده می توان به مرور زمان و نه در کوتاه مدت به جمع بندی برای مدیریت اختلافات دست یافت. البته این بدان معنا نیست که ما انتظار داشته باشیم در همین سفر معجزه شود و کل تفاوت نظرهای ما برطرف شود، اما بی شک حضور ایران و گسترش همکاری های اقتصادی با ترکیه که در فضای پساتحریم شکوفاتر از قبل دنبال می شود دست آوردها بزرگی برای ما به ارمغان خواهد آورد.

    در مجموع به نظر می رسد دیپلماسی دولت بعد از پایان دادن به موضوع هسته ای، آزادانه تر عمل می کند و می تواند نقشی فعال در خصوص موضوعات مختلف و متفاوت ایفا کند.

    دقیقا همینطور است. شما می بینید در همین هفته ای که گذشت دو وزیر خارجه کشورهای همسایه یعنی ترکیه و آذربایجان در اوج بحران قره باغ به کشورمان آمدند که این نشان از تاثیرگذاری و قدرت دیپلماسی ما است. ضمن اینکه در عین حال نشان می دهد روابط ایران و ترکیه در مسیری صحیح و مثبت در حال حرکت است. باید توجه کنیم که ترکیه مهمترین همسایه ایران است و در بیشترین موضوعات با ایران چسبندگی های اقتصادی، امینتی، سیاسی و اجتماعی دارد.

    gps1

    مطالب مرتبط :

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    مدیر رَسته فناوری اطلاعات «طرح توسعه کسب و کار و اشتغال» پایدار وزارت کار از راه‌اندازی اولین بنیاد کارآفرینی توسعه فناوری‌های نوین در حوزه بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء خبر داد. محمدعبده ابطحی در گفتگو با خبرهدف، با اشاره راه اندازی بنیاد ملی توسعه فناوری در حوزه‌های بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کشور تا پایان هفته جاری گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت سازمان صنعتی ... مطلب کامل

    چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟

    قانون سلیقه‌ای اجرا می‌شود؛ چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق تعاون ایران با اشاره به قوانین دست و پاگیر کسب و کار گفت: سازمان مالیاتی با احیای پرونده های۵ سال گذشته،شرکت‌ها را درگیر کرده و در مواقعی ترمز ادامه فعالیت است. مطلب کامل

    آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    یک مقام مسئول از جلسه فوق‌العاده عصر امروز ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار خبر داد و گفت:با توجه به فراوانی کالا و وضعیت مناسب ذخایر استراتژیک، هرگونه افزایش قیمت کالا در بازار ممنوع است. مطلب کامل

    ۲۳ آبان ۱۳۹۸ – عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز/قید مدرک «دیپلم»در قرارداد تمام متصدیان.پیمانکار باجه های فروش بلیت مترو، ضمن اجبار کارکنان به ترغیب مسافران برای شارژ بلیت از طریق دستگاه‌های پوز، آنها را به اخراج در صورت تراکنش پایین دستگاه ها تهدید می کند. مطلب کامل

    ۲۲ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    روزنامه های: هفت صبح - اعتماد - شرق - کیهان - شهروند - ایران - آرمان - همشهری - صبح نو - قانون - بهار - اطلاعات - ابتکار - وطن امروز - جام جم - مردم سالاری - آفتاب - دنیای اقتصاد - عصراقتصاد - کسب و کار - جهان صنعت مطلب کامل

    بخشی از سهام هپکو همچنان در اختیار مالک فاقد صلاحیت

    در حالی که بدلیل فقدان صلاحیت درمالک قبلی هپکو، سهام این شرکت با وکالت بلاعزل در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته امابر اساس اطلاعات«کدال»مالک اولیه همچنان بخشی از سهام را در اختیار دارد. مطلب کامل

    ۲۱ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    قیرهای تقلبی چگونه وارد پروژه‌های راهسازی شد؟

    سودهای میلیاردی موجب شده بازار تولید قیرهای تقلبی همچنان گرم باشد و اگرچه ورود این ماده اولیه به پروژه‌های عمرانی محدود شده اما عرضه به بازار همچنان ادامه دارد. مطلب کامل

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    طراحی توسط : طراح وب دات کام www.taraheweb.com

    تمام حقوق مادی و معنوی برای سایت خبر هدف محفوظ است و نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.

    تلفن: 850 550 33 ایمیل: info@khabarhadaf.ir

    تمام حقوق این سایت برای © 2024 خبر هدف. محفوظ است.