• انواع حساسیت پوستی در کودکان    :   آلرژی پوستی در کودکان خردسال در مقایسه با افراد دیگر رایج‌ تر است، حساسیت پوستی کودک می ‌تواند سلامت جسمی و روحی او را مختل کند. یکی ...
  • روحانی مسئولیت گرانی بنزین را بپذیرد    :   عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: اینکه رئیس جمهور مسئولیت شوک بزرگ افزایش قیمت بنزین را به گردن وزارت کشور بیاندازد، قابل قبول نیست؛روحانی باید مسئولیت این اقدام را بپذیرد.
  • حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند    :   حذف قبوض کاغذی جریمه از اول اسفند/ کروکی‌ها الکترونیکی می‌شوند.رئیس پلیس راهور ناجا گفت: بنا این است تا اواخر بهمن ۸ هزار دست افزار دیگر به دست‌افزار موجود در راهور اضافه کنیم و داستان قبض کاغذی کلاً تمام شود و پلیس یکدست با دست‌افزار جریمه کند.
  • جزئیات آمار حوادث شغلی    :   جزئیات آمار حوادث شغلی/۴۴ درصد حوادث در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله.جدیدترین آمار حوادث ناشی از کار نشان می‌دهد ۴۴.۳ درصد از حوادث کار مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ ساله قرار دارند. همچنین ۷۱ درصد حوادث در ساعات صبح رخ می‌دهد.
  • در صورت امکان سهمیه بنزین به ۱۰۰ لیتر افزایش یابد    :   رئیس کمیسیون آموزش مجلس از رئیس‌جمهوری خواستار تثبیت قیمت‌ها شد و گفت: اگر امکان دارد سهمیه بنزین به ۹۰ تا ۱۰۰ لیتر افزایش یابد تا مردم دچار مشکل نشوند.
  • اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود    :   اینترنت در آینده نزدیک وصل می‌شود/ با اغتشاشگران برخورد جدی شود. رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: اگر آرامش همین گونه باشد در آینده خیلی نزدیک اینترنت وصل می‌شود.
  • بخشایش: خطر داعش با شکست آن از بین نمی‌رود تروریست‌ها با حمایت از فقرا نیرو جمع می‌کنند

    تقدیمی هدف:

    بخشایش: خطر داعش با شکست آن از بین نمی‌رود

    تروریست‌ها با حمایت از فقرا نیرو جمع می‌کنند| داعش با مردم قلمروهایش بیگانه نیست

    بین الملل > خاورمیانه – یک جامعه شناس سیاسی می‌گوید: داعش در مناطق تحت قلمرویش و در بین مردم تحت حکومتش، نیرویی بیگانه محسوب نمی شود.

    افراط گرایی در خاورمیانه و حضور داعش در سرزمینهای عراق و شام باعث شده تا این منطقه در کانون توجهات جهانی قرار گیرد. گذشته از تفکرات سردمداران داعش، در مورد رفتارشناسی مردم تحت سلطه داعش کمتر سخن گفته شده که نیازمند بررسی های مختلف میدانی و غیر میدانی است. در این باره با دکتر احمد بخشایش اردستانی، مدرس دانشگاه در حوزۀ جامعه شناسی سیاسی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید:

    در مورد رفتار شناسی مذهبی و سیاسی مردم تحت سلطه داعش چه نظری دارید؟ آیا این حکومتی که شکل گرفته و مردم این مناطق را زیر سلطه گرفته منویات خودش را بر مردم این سرزمین تحمیل کرده یا مردم هم گرایش های افراطی گری دارند و از رهبران و تفکرات این گروه حمایت می کنند؟

    داعش تفکر و مرامی سیاسی مذهبی دارد که تفکر مذهبی آن بر تفکر سیاسی آن می چربد. ما در کل خاورمیانه دو تفکر داریم که یکی تفکر مقاومت با رهبری ایران و حضور حزب الله و عراق و سوریه و حوثی های یمن هست و تفکر مقابل تفکر سازش با رهبری عربستان، قطر و امارات است. جبهه سازش از دریچه آمریکا به جبهه مقاومت نگاه می کند. آمریکایی ها از زمان انقلاب نگران این بوده اند که کشوری مثل ایران از حوزه نفوذ ایشان بیرون آمده است و تحمیل جنگ هشت ساله نیز باعث نشد ایران در مسیری که ایالات متحده می خواهد قرار بگیرد. به همین خاطر یک جنگ اقتصادی را در مورد ایران شروع کردند. آمریکا در نظر دارد که یک جنگ بیست، سی ساله در منطقه تحت عنوان جنگ شیعه و سنی پیش برود که از این طریق بتواند به اهداف و منافع خود برسد. یعنی همان تجربه ای که در اروپا در نهایت جنگهای چهارصد ساله وجود داشت و دین کاتولیک مسیحی به دین دنیایی شده(پروتستان) تبدیل شد، همان تجربه در این منطقه دنبال می کنند. از این رو برای تعادل بین جبهه سازش و مقاومت جنگی چندین ساله پیش بینی شد.

     

     

    بازوی ایران در منطقه حزب الله است و بازوی عربستان هم در منطقه داعش و النصره و گروههای دیگر شد. اما تفکرات و نگرش ها با هم فرق می کند. داعش زاییده تفکر وهابیت است. درست است که متفکرین و روشنفکران سنی مذهب به دنبال این هستند که داعش را از دایره تفکر خود جدا بدانند ولی به هر حال داعش بر این سرزمینها تسلط پیدا کرده است. داعش جناح رادیکال وهابیت است و عملکرد و شیوه ای تکفیری دارد. عمل و شیوه وهابیت اخذ سرزمین با ترور بود. دقیقا همین تفکر در داعش وجود دارد و آنها با ترور و ایجاد وحشت اخذ سرزمین می کنند. اما این را باید در نظر گرفت که داعش گروهی مذهبی است و کارهایی هم که در این سرزمین انجام می دهد تحت اسم مذهب قرار دارد و از طریق مذهب در ذهن مردم سنی مذهب عراق و سوریه رسوخ کرده اند.

    – به جز مسائل مذهبی چیز دیگری هم وجود دارد که در رسوخ فکری داعش بر مردم این منطقه تاثیرگذار بوده است؟

    داعش نهادهایی حمایتی بوجود آورده است که عملکرد حمایتی مالی از فقرا را در آنجا انجام می دهند و برنامه های خاصی را پیش می برند که در ذهن مردم این سرزمین بیشتر بنشینند. داعش با پایه قرار دادن مذهب ودرآمدهایی که از فروش نفت و کمک های مالی عربستان و قطر و دیگر کشورها دارد نهادهای حمایتی ایجاد کرده و به نوعی مردم را راضی نگه داشته اند و از این رو جایگاهی که داعش در ذهن ما دارد با جایگاهی که در ذهن مردم آن منطقه دارد تفاوت دارد. نقطه جالبی که وجود دارد و از لحاظ رفتار شناسی مردم این منطقه مهم است این است که داعش هر چقدر رفتارهای مذهبی و حرکات مذهبی از خود نشان میدهد مردم را خوشحال تر و راضی تر می کند. به عنوان مثال مانند موضوع حجاب می ماند که هر چقدر حکومت روی بحث حجاب و رعایت آن دست می گذارد مردم می پذیرند و دوست دارند که این موضوع بیشتر گفته شود و جدی تر پیگیری شود.

    – پس مردم این منطقه داعش را به گونه ای پذیرفته و آن را بیگانه نمی داند؟

    بله باید گفت داعش در این منطقه و بین مردم، نیرویی بیگانه محسوب نمی شود و با اینکه از سوی بعضی از کشورها حمایت می شود ولی در بین مردم پذیرفته شده اند و مردم به این فکر نمی کنند که آنها را مثل بیگانگان بیرون کنند. داعش توانسته است یک رابطه دو طرفه بین خود و مردم ایجادکند و مردم را تحت سلطه قرار داده است. ادعای داعش بر این مبنا قرار دارد که قصد پیاده کردن مذهب اسلامی را دارد و از این رو وقتی ترور و وحشت و کشتار هم راه می اندازد با نام اسلام و الله اکبر انجام می دهد و عملکرد دیگرش هم با نام اسلام انجام می گیرد. از این رو این موضوع در ذهن مردم این منطقه می نشیند که این گروه، گروهی مذهبی هستند.

    به نظرتان چشم اندازی وجود دارد که در درون این سرزمین تحت سلطه داعش، جنبش و حرکتی شکل بگیرد تا باعث انزوا و کاهش قدرت داعش گردد؟ به هر حال تفکرات و جریاناتی که این گروه دنبال می کند از لحاظ انسانی واقع بینانه نیست.

    باید گفت که این چشم انداز وجود ندارد و نمی توان متصور بود داعش از درون بپاشد. فوکو می گوید هر جا قدرت شکل بگیرد، ضد قدرت هم شکل می گیرد ولی قدرت داعش از ضد قدرت بیشتر است. چون داعش حکومتی از نوع ترس و وحشت است. به هرحال باید گفت داعش فقط می تواند از طریق بسیج مردم این کشور علیه آن به گسست برسد. به شرطی که حمایت قدرتهای بزرگ از آن ادامه نداشته باشد. قدرتهای بزرگ مثل آمریکا نظرشان این است که شکلی از میانه روی داعش وجود داشته باشد و سران افراطی آنها از بین برود. در حالی که این را باید در نظر بگیرد که تروریسم خوب و بد وجود ندارد. در رابطه با مبارزه مردم عراق با داعش طریقه مبارزه الحشد الشعبي بسیج مردمی عراق مورد توجه است که به نوعی شکلی از بسیج مردمی ایران است می تواند در آینده تحولات عراق کارگر باشد.

    نسبت داعش و متفکران دیگر اهل سنت در چیست؟ میتوان داعش را نماینده آنها دانست؟

    داعش خود را نماینده اهل سنت می داند. ولی به نوعی متفکران اهل سنت متوجه شده اند که داعش از جرگه آنان نیست و این جنگ هم جنگ شیعه و سنی نیست و مسائل دیگری بجز این موضوعات وجود دارد. به هر حال داعش با اینکه به ظاهر عربستان را قبول ندارد ولی از شیوه وهابیت استفاده می کند. شیوه و عملکرد تکفیر. اگر کسی به کفر یا اتهام دیگری مثل جاسوسی متهم شود گردن زده می شود. دوم اینکه آنها از مباحث مذهبی استفاده می کنند، از سخنان و احادیث پیامبر استفاده می کنند و مردم رو جذب می کنند. از این رو شیوه آنها شیوه ای مذهبی و تبلیغی ست ولی از مباحث اعتدالی و رحمانی اسلام فاصله زیادی دارد.

    gps1

    مطالب مرتبط :

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    مدیر رَسته فناوری اطلاعات «طرح توسعه کسب و کار و اشتغال» پایدار وزارت کار از راه‌اندازی اولین بنیاد کارآفرینی توسعه فناوری‌های نوین در حوزه بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء خبر داد. محمدعبده ابطحی در گفتگو با خبرهدف، با اشاره راه اندازی بنیاد ملی توسعه فناوری در حوزه‌های بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کشور تا پایان هفته جاری گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت سازمان صنعتی ... مطلب کامل

    چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟

    قانون سلیقه‌ای اجرا می‌شود؛ چرا پزشکان مالیات نمی‌دهند؟رئیس کمیسیون دانش بنیان اتاق تعاون ایران با اشاره به قوانین دست و پاگیر کسب و کار گفت: سازمان مالیاتی با احیای پرونده های۵ سال گذشته،شرکت‌ها را درگیر کرده و در مواقعی ترمز ادامه فعالیت است. مطلب کامل

    آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    جلسه فوق‌العاده ستاد تنظیم‌بازار برای کنترل بازار

    یک مقام مسئول از جلسه فوق‌العاده عصر امروز ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار خبر داد و گفت:با توجه به فراوانی کالا و وضعیت مناسب ذخایر استراتژیک، هرگونه افزایش قیمت کالا در بازار ممنوع است. مطلب کامل

    ۲۳ آبان ۱۳۹۸ – عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز

    تهدید به اخراج کارکنان فروش بلیت مترو برای تراکنش پایین پوز/قید مدرک «دیپلم»در قرارداد تمام متصدیان.پیمانکار باجه های فروش بلیت مترو، ضمن اجبار کارکنان به ترغیب مسافران برای شارژ بلیت از طریق دستگاه‌های پوز، آنها را به اخراج در صورت تراکنش پایین دستگاه ها تهدید می کند. مطلب کامل

    ۲۲ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    روزنامه های: هفت صبح - اعتماد - شرق - کیهان - شهروند - ایران - آرمان - همشهری - صبح نو - قانون - بهار - اطلاعات - ابتکار - وطن امروز - جام جم - مردم سالاری - آفتاب - دنیای اقتصاد - عصراقتصاد - کسب و کار - جهان صنعت مطلب کامل

    بخشی از سهام هپکو همچنان در اختیار مالک فاقد صلاحیت

    در حالی که بدلیل فقدان صلاحیت درمالک قبلی هپکو، سهام این شرکت با وکالت بلاعزل در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته امابر اساس اطلاعات«کدال»مالک اولیه همچنان بخشی از سهام را در اختیار دارد. مطلب کامل

    ۲۱ آبان ۱۳۹۸ –  عناوین روزنامه‌های امروز

    ... مطلب کامل

    قیرهای تقلبی چگونه وارد پروژه‌های راهسازی شد؟

    سودهای میلیاردی موجب شده بازار تولید قیرهای تقلبی همچنان گرم باشد و اگرچه ورود این ماده اولیه به پروژه‌های عمرانی محدود شده اما عرضه به بازار همچنان ادامه دارد. مطلب کامل

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    پرتال خبری،تفریحی،موزیک،دانلود،نرم افزار هدف

    طراحی توسط : طراح وب دات کام www.taraheweb.com

    تمام حقوق مادی و معنوی برای سایت خبر هدف محفوظ است و نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.

    تلفن: 850 550 33 ایمیل: info@khabarhadaf.ir

    تمام حقوق این سایت برای © 2024 خبر هدف. محفوظ است.